GP Λας Βέγκας - FP2: Ταχύτερος και με διαφορά ο Leclerc, 1-2 η Ferrari (video)


Ο Charles Leclerc έδειξε τον δρόμο στην πρώτη γεμάτη διαδικασία δοκιμών στο Λας Βέγκας. Δυσκολεύτηκαν Verstappen και Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Ferrari Media
  • 17/11/2023

Η δεύτερη διαδικασία δοκιμών ήρθε στο Λας Βέγκας μετά από πολύωρη καθυστέρηση και τον αναβρασμό εξαιτίας των φρεατίων στο The Strip, τον περίφημο δρόμο με τα καζίνο και τα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ένα τέτοιο φρεάτιο έσπασε και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα μονοθέσια των Carlos Sainz και Esteban Ocon. Κι ενώ το μονοθέσιο του Γάλλου επιδιορθώθηκε από τους μηχανικούς της Alpine, η SF-23 του Ισπανού είχε ζημιές στον κινητήρα, την μπαταρία και το μόνοκοκ, με αποτέλεσμα να πρέπει να αλλάξει όλα αυτά τα μέρη. Μάλιστα, ίσως να δεχθεί και ποινή για αυτές τις αλλαγές, αν και η Ferrari θα προσπαθήσει να τονίσει ότι αυτές οι αλλαγές ήρθαν ως αποτέλεσμα της αστοχίας τμήματος της πίστας, για το οποίο δε φέρει ευθύνη, και έτσι να αποφύγει την τιμωρία.

Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν, κι ο Sainz θα εκκινήσει την Κυριακή με 10 θέσεις ποινής.

Μετά τις επιδιορθώσεις στην πίστα, η δράση συνεχίστηκε με καθυστέρηση δύο ωρών, αφού το FP2 ξεκίνησε στις 12:30 Ελλάδας (02:30 τοπική), και κράτησε 90 λεπτά ώστε να καλύψει κάπως την απώλεια του χρόνου στην πίστα κατά το FP1.

Στα της δράσης, η Ferrari ξεκίνησε δυναμική, κι ιδίως ο Charles Leclerc που ήρθε πρώτος με διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Carlos Sainz, κάνοντας το 1-2 για τη Scuderia.

Ο Fernando Alonso ήρθε 3ος, οριακά πίσω από τον Ισπανό οδηγό, κρατώντας πίσω του τον Sergio Perez, τον ταχύτερο εκ των Red Bull.

Ο Max Verstappen δεν κατάφερε να φτάσει πάνω από την 6η θέση, με απόσταση 0,918 δλ. από τον Leclerc, πίσω κι από τον Valtteri Bottas.

Έβδομος βρέθηκε ο Nico Hulkenberg, στην παραδοσιακά καλή του εμφάνιση φέτος με τα μαλακά ελαστικά. 

Ο Lance Stroll επιβεβαίωσε με την 8η θέση την ταχύτητα της Aston Martin ως τώρα στο Βέγκας.

Δύσκολα ξεκίνησε το τριήμερο για τον Lewis Hamilton και τη Mercedes, αφού κατετάγη 9ος, με τη δεκάδα να συμπληρώνεται από τον Alex Albon.

Εκτός αυτής έμειναν οι δύο McLaren και ο George Russell.